Ne Yabay - Japonya belediyelerinde ChatGPT

Apr 26, 2023

OpenAI ve Japonya işbirliği

Geçtiğimiz haftalarda OpenAI’ın Japonya’da bir ofis açmayı düşündüklerini ve Başbakan ile görüştüklerini yazmıştım. Yeni gelişmeler var bu konuda.

Yokosuka şehri, belediye ofislerinde yapay zeka sohbet botlarını kullanan ilk belediye oldu. ChatGPT şu anda Yokosuka'nın devlet dairelerinde yaklaşık 4 bin çalışan tarafından özel bir Japon sohbet botu ile kullanılıyor.


Neden önemli peki bu? Çünkü Japonya'nın nüfusunun yaş ortalaması giderek artıyor, zaten yaşlı bir nüfusa sahipti ve giderek azalan doğum oranını göz önüne aldığımızda ChatGPT ile işleri otomasyonlaştırmak çok iyi bir hamle olacak.

Muhtemelen başka ülkeler de OpenAI’yı devlet dairelerinde kullanmaya başlayacaklar.

Detaylar


AI müziğe yeşil ışık

Kanadalı ünlü müzisyen, aynı zamanda Elon Musk'ın üç çocuğunun annesi Grimes, geçtiğimiz günlerde attığı bir tweet’te, telif haklarının %50'sini kendisiyle paylaşması koşuluyla, sesinin yapay zeka tarafından üretilen şarkılarda kullanılmasına onay verdi.

Zaten bu kaçınılmazdı. Birçok sanatçı buna karşı çıksa da, reklam, tanıtım ve efor harcamadan tüm gelirlerin %50’sini alacak olmalarına bir kazanım olarak bakan alternatif görüşler de var.


Yapay Zeka gezegen buldu

Georgia Üniversitesi'ndeki araştırmacılar kısa süre önce yapay zeka kullanarak yeni bir gezegen keşfetti.

Bu keşif, bilim insanlarının başka dünyalar bulmasında yapay zekanın taşıdığı potansiyeli görmek açısından önemliydi. Ayrıca bu alanda çalışanların, Dünya'dan uzakta yeni gezegenler tespit etme ve tanımlama yöntemlerini de dönüştüreceğini gösteriyor bu keşif.

Detaylar