Ne Yabay - ChatGPT Gizli Mod On

Apr 27, 2023

ChatGPT Gizli mod

ChatGPT’ye gelen yeni güncelleme ile artık sohbet geçmişi kapatılabiliyor. Böylece yaptığınız bir konuşma sol menüde görünmüyor ve kapattığınızda konuşma siliniyor.


OpenAI’ın yaptığı açıklamada konuşmaların o an silinmediği, olası bir kötüye kullanım için 30 gün boyunca veri merkezinde saklandığını ve ondan sonra silindiğini belirtti.

Ayrıca sohbet geçmişini kapattığınızda yaptığınız konuşmalar OpenAI modellerini iyileştirmede kullanılmayacak.

Detaylar


Hugging Face'den ChatGPT alternatifi: HuggingChat🤗

HuggingChat açık kaynaklı ve 30 milyar parametreli bir AI chatbot. Model, diğer tüm açık kaynak modellere benzer olarak Meta'nın LLaMa'sını kullanıyor.


Hugging Face'in bu ürünü ile pazarda Bard, ChatGPT, Claude ve HugginChat yarışacaklar. Bu da muhtemelen ChatGPT'nin 20 dolarlık plus üyelik fiyatını düşürebilir.

Bununla birlikte Hugging Face AI uygulamaları için bir marketplace'e doğru da evrilebilir.

Kullanmak için buraya


Replit boynuzlu at oldu 🦄

Bu da şu demek: Github'ın rakibi Replit 1 milyar dolar değerlemeye ulaştı.

Son aldığı 97 milyon dolardan sonra 1,2 milyar değerlemeye ulaşan Replit'in 22 milyon kullanıcısı var.

Github'ın ise yaklaşık 100 milyon kullanıcısı var Replit, Github'ın Copilot'una karşılık kendi kod asistanı Ghostwriter'ı geliştiriyor.

Replit’te şu ana kadar 220 milyondan fazla uygulama geliştirilmiş ve giderek artan bir kullanı grafiğine sahip.



Çocuklara okuma yazma öğreten AI

Microsoft'un kurucu ortağı Bill Gates'e göre, AI chatbot’ları önümüzdeki 18 ay içinde çocukların okuma ve yazma becerilerini geliştirmek için kullanılabilir.

Gates, San Diego'daki bir etkinlikte yaptığı konuşmada, "Yapay zekaların, herhangi bir insanın yapabileceği kadar iyi bir öğretmen olma yeteneğine ulaşacağını," söyledi.

ChatGPT ve HuggingChat’in yeteneklerini düşündüğümüzde bence mümkün görünüyor. Tabii buradaki en önemli mesele bu modellerin istenmeyen çıktılar vermesini, yani güvenliğini sağlamak.


Detaylar


AI uzmanlarına olan talep %1000 arttı

Fiverr, bizdeki Armut’un yabancı versiyonu, yeni bir rapor yayınladı. Raporda, özellikle son dönemde yapay zeka konusu oldukça popüler olmuşken, şirketlerin bu gelişmelerden uzak kalmamak için bunları bir şekilde var olan ürünlerine entegre etmeye çalıştığından bahsediyor.

Dolayısıyla AI uzmanlarına olan rağbet de bir hayli artmış durumda.

Örneğin, Raporda Birleşik Krallık'ta son altı ayda yapay zeka için yapılan aramalarda %6223'lük bir artış kaydettiği belirtildi. Buradaki yapay zeka, genellikle sanatla ilgili olan kısım yani üretken yapay zeka daha çok.

Ama sadece yapay zeka aramalarında da %1089 artış olmuş.