Ne Yabay - Apple'dan AI yaşam koçu

Apr 28, 2023

Apple’dan AI yaşam koçu

Apple Quartz adında yeni bir AI asistanı üzerinde çalışıyor. Yapay zeka destekli sağlık koçu Quartz sizi egzersiz yapmaya, yeme alışkanlıklarınızı geliştirmeye ve daha iyi uyumaya motive etmeye çalışacak. Ve bunu da Apple Watch’tan aldığı verileri kullanarak kişiselleştirilmiş bir program içinde yapacak.


Detaylar


Tiktok’tan AI avatar

Tiktok’un, yüklenen 3-10 fotoğraf ile AI avatar oluşturma özelliğini bazı kullanıcılara açtı.

Matt Navarra isimli kullanıcı bu özelliği ilk kez dün Twitter'da paylaştı. Navarra'ya göre, Lite ya da Plus olarak adlandırılan iki kademeye sahip olan AI avatar aracı günde yalnızca bir kez kullanılabilecek ve teknolojinin yeterince gerçekçi bir portre oluşturabilmesi için kullanıcıların 3 ila 10 fotoğraf yüklemesi gerekecek. TikTok daha sonra kullanıcının aralarından seçim yapabileceği 5 farklı stilde 30'a kadar avatar üretecek.

TikTok has a NEW generative AI avatar creator! 🤖🎨📷View thread to see what it can do 👇 https://t.co/TDBbwok6bt— Matt Navarra (@MattNavarra)
Apr 25, 2023


Meta’dan AI botları

Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg dün yatırımcılara yaptığı açıklamada (ç.n: earnings call), Meta'nın "yapay zeka botlarını (ç.n: aslında ai agent) milyarlarca insana faydalı ve anlamlı olacak şekillerde tanıtmak için bir fırsat" gördüğünü söyledi.

Görünüşe göre Meta'nın uygulamalarına üretken yapay zekayı tam olarak nasıl ekleyeceği konusu hala belirsiz. Bununla birlikte şirketin bu yılın ilk çeyreği için 28,6 milyar dolar gelir ve tahmin edilenden daha fazla Facebook kullanıcısı sayısı var. Günlük 2 milyar Facebook kullanıcısı varmış.

Son olarak Meta'nın çeyrek karı ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24'lük bir düşüşle 5,7 milyar dolar oldu.


Detaylar


Youtube AI müzik

Google'ın sahibi olduğu video paylaşım platformu YouTube, markaların popüler müzik aracılığıyla Z kuşağına reklam vermesini kolaylaştırmak için yapay zeka destekli iki yeni özelliğini tanıttı.

İlk özellik Gen Z Music, yapay zeka kullanarak YouTube'daki Z kuşağı kullanıcıları arasında trend olan şarkıları belirlemek. Bunun sonucunda ise reklam verenlere Z kuşağına daha kolay ulaşmalarını sağlamak.

İkinci özellik ise, markaların, YouTube'un ilk olarak Eylül 2020'de tanıttığı TikTok benzeri, öncelikle mobil cihazlar için tasarlanmış kısa video olan Shorts'tan yararlanmasına yardımcı olmayı amaçlıyor. Adı da Trending Music on Shorts. Yine AI kullanarak popüler, müzik temalı Shorts videolarına stratejik olarak reklam yerleştirmek.

Bir iki istatistik ile bitireyim bülteni. YouTube Shorts, aylık 1,5 milyardan fazla kullanıcı ve 50 milyarın üzerinde günlük görüntüleme sayısına sahip.


Detaylar