Meta’nın yeni insansı AI modeli

May 10, 2023

Üstelik açık kaynak.

ImageBind insansı bir duyuyu botlara kazandırmak için atılmış önemli bir adım. Desteklediği veri türleri arasında görüntü, video, ses, derinlik, termal ve IMU*(yazının sonuna bununla ilgili açıklama var) var.

Meta, modelin tanıtımını şöyle yaptı: görüntülerin, sesin, videonun, derinliğin ve hareketin bir sahne oluşturmak için birbirleriyle nasıl ilişkili olduğunu anlayabilen yeni bir yapay zeka modeli.

https://twitter.com/MetaNewsroom/status/1655988562108481546?s=20


Çalışmanın detaylarına şuradan ulaşabilirsiniz:

Github

Paper

Blog


*IMU nedir?

IMU, "Inertial Measurement Unit" kısaltmasıdır. IMU, özellikle hareketli platformlarda (örneğin, hava, kara ve deniz taşıtlarında) kullanılan elektronik bir cihazdır. Cihaz, 3 eksen üzerinden ivmeölçer, jiroskop ve bazen de manyetometre içerir. Bu sensörler, bir nesnenin doğrusal ivmesini, açısal hızını ve bazen de manyetik alanını ölçmek için kullanılır.

IMU'ların sağladığı veriler, nesnenin konumu, hızı, yönü ve yönelimi hakkında bilgi verir. Bu veriler, navigasyon, hareket izleme, stabilizasyon ve robotik gibi çeşitli uygulamalarda kullanılabilir. IMU'lar, genellikle karmaşık hareketleri ve dinamik koşulları izlemek için kullanılır ve küçük, hafif ve düşük enerji tüketimine sahip olmaları nedeniyle popülerdirler.